Publicerad den:

March for Water - Hässleholm Miljö går för rent vatten

Hässleholm Miljö deltar i kampanjen March for Water och går för alla människors rätt till rent vatten.

I mars varje år genomför WaterAid kampanjen March for Water, i syfte att uppmärksamma den globala vattenkrisen och skapa förändring.

Ett av Hässleholm Miljös viktigaste uppdrag är att säkerställa leveransen av hälsosamt dricksvatten till kommuninvånarna. Därför är det en självklarhet att stötta kampen för allas rätt till rent vatten genom att gå med i March for Water.

Idag saknar 703 miljoner människor tillgång till rent vatten. Detta drabbar kvinnor och flickor hårdast eftersom det i åtta av tio fall är kvinnornas uppgift att gå i flera timmar för att hämta vatten till hushållet, vilket innebär att de inte har möjlighet att utbilda sig eller arbeta. Kampanjen March for Water är kopplad till FN:s sjätte globala hållbarhetsmål – rent vatten och sanitet för alla, vilket även är ett prioriterat hållbarhetsmål för Hässleholm Miljö.

Kampanjen är utformad som en stegtävling där deltagarna är med och går för allas rätt till rent vatten. I år har WaterAid satt målet att komma upp i 703 miljoner steg, lika många steg som det finns människor utan tillgång till rent vatten.

Vill du läsa mer om kampanjen? Det kan du göra på WaterAid's hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: