Priser

Här hittar du priser för att lämna källsorterat avfall på återvinningscentralerna i Hässleholms kommun samt priser på kompostjord. Priserna är angivna inkl. moms.

Priser på återvinningscentralen

Avfall

Pris

Grundavgift per besök

289 kr inklusive moms. I grundavgiften ingår max 3 m³ avfall per tillfälle.

Matavfallspåsar

55 kr per bunt (80 st)

Genomskinliga sopsäckar

30 kr per rulle (10 st). 4 rullar för 100 kr.

Minimizer

70 kr

Asbest/eternit

Upp till 3 m³ ingår i grundavgiften. Större mängder tas emot på Hässleholms Kretsloppscenter mot en avgift.

Asfalt

Tas endast emot på Hässleholms Kretsloppscenter mot en avgift.

Farligt avfall och spillolja

I grundavgiften ingår max 10 liter. Större mängder kostar 1 kr/liter och tas endast emot på Vankiva återvinningscentral.

Grundavgift besök

Du som har företag, lantbruk eller annan verksamhet* betalar för servicen på återvinningscentralerna eftersom den inte ingår i våra företagsabonnemang. Fakturering av besöket sker i efterhand.

* Till verksamheter räknas företag, enskild firma, lantbruk, hantverkare, restaurang, handel, industri, förening och kommun.

Kontakta oss för mer information

Köp kompostjord

Kompostjord produceras på vår anläggning i Vankiva av det trädgårdsavfall som kommer in från trädgårdskärlen ute i kommunen. Kompostjorden som vi erbjuder kan användas som jordförbättrare och är inte likvärdig med planteringsjord eller såjord. Produktionen är beroende av vädret men vanligtvis erbjuder vi kompostjord under perioden 1 april till 31 oktober.

Observera att vi förlängt säsongen för försäljning av kompostjord. Sista beställningsdag är fredag 17/11. Sista utkörning sker på onsdagen veckan därpå.

Kompostjord i lösvikt hämtar du på vår återvinningscentral i Vankiva, glöm inte att ta med egen skyffel. Kontakta personal när du kommer till återvinningscentralen.

Pris: 200 kr/släp (max 0,5 m³)
Betalning görs med kort eller via Swish.

Har du abonnemang på trädgårdskärl kan du hämta 1 släp kompostjord kostnadsfritt varje år.

Kompostjord i lösvikt
Kontakta Hässleholms Kretsloppscenter innan ditt besök om du vill hämta mer än 0,5 m³. Endast traktorsläp/lastbil. Kan endast hämtas på vardagar.

Pris: 300 kr/ton. 154 kr per lastning tillkommer i lastningsavgift.

Kompostjord i storsäck
Beställ en dag innan via Hässleholms Kretsloppscenter. Tänk på att storsäck väger ca 1 ton och inte får köras på ett vanligt bilsläp. Kan endast hämtas på vardagar.

Pris: 516 kr/säck.

Kompostjord levereras i 1 m³ storsäck som lämnas på tomten. Leverans sker helgfria onsdagar och beställning görs senast fredag veckan innan önskad leverans. Fyll i formuläret för beställning eller ring kundtjänst 0451-26 82 00. Vi erbjuder endast utkörning inom Hässleholms kommun. Priserna nedan är inklusive moms.

Pris: 1465 kr (1 säck + utkörning)
Ytterligare säckar: 516 kr/säck
Beskriv vart ni vill att säckarna ska ställas av (platsen ska vara markerad vid leverans).

Du kommer få ett automatiskt svarsmejl med din beställning till din angivna epostadress, vi återkopplar på din beställningen i ett separat mejl.

Säckar med jord.

Senast uppdaterad: