Publicerad den:

Panta loss hos oss - nu kan du expresspanta på återvinningscentralen i Vankiva

Under eftermiddagen den 20 juni inviger vi vår nya supersnabba pantmaskin på återvinningscentralen i Vankiva. Vi bjuder på lättare fika och pantpåsar från Pantamera. Varmt välkomna! Och du – ta gärna med dig dina flaskor och burkar och testa att panta loss.

Visste du att du kan panta dina pantflaskor och burkar supersnabbt på återvinningscentralen i Vankiva? Vår nya storpantarautomat är särskilt framtagen för att underlätta för den som snabbt och enkelt vill panta mycket på en gång. I stället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man förpackningarna direkt ur påsen eller säcken ner i ett fack.

Pantmaskinen tar även emot dryckesburkar i metall som inte har pant, vilket förhoppningsvis ska leda till att färre aluminiumburkar och pantflaskor slängs i plast-, metall- och brännbartfraktionen.

I Pantamera Express kan man föra över pantpengarna i realtid via Swish. När du pantat skriver du ut QR-koden, som du sedan skannar i appen Min Pant. I appen kan du även välja utbetalning till ditt bankkonto via vanlig banköverföring. Då tar det omkring en bankdag innan pengarna syns på kontot. 

I automaten kan man även skänka sin pantpeng till sin favoritförening, oavsett var föreningen finns i landet. Det enda kravet är att föreningen är ansluten som föreningskund hos Pantamera. Då finns den valbar på skärmen på storpantarautomaten. 

Pantaren kan dessutom välja att få pantpengen utbetald via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Pantaren kan också välja att skänka sina pantpengar till välgörenhet. Hässleholm Miljö har valt Barncancerfonden som gåvomottagare. 

Fakta:

137 miljoner förpackningar samlades in via Pantamera Express under 2022. Det är en ökning med drygt 18 miljoner förpackningar från året innan. Den första Pantamera Express-automaten installerades 2015, och nu är antalet uppe i 70 spridda över hela landet.

Senast uppdaterad: