Boka Sortera Mera eller studiebesök

 I vår kommer vi att erbjuda Sortera Mera-dagar till alla förskolor utomhus. Just nu är de fysiska studiebesöken för skolorna inställda på grund av Coronapandemin, men vi gör gärna digitala studiebesök.

Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket. Vi kan prata om vår anläggning, hållbarhet eller något ni tagit upp på lektionerna nyligen. Nedan kan du se vilka rekommendationer vi har för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket. 

  • Till förskolor inom Hässleholms kommun har vi tagit fram en temadag Sortera Mera där vi kommer ut till förskolan på förmiddagen och berättar sagan om när sopsamlarmonstren hittade sitt hus. I dessa tider har vi flyttat ut Sortera Mera. Det betyder att ni som förskola bör ha en plats under tak där vi kan berätta sagan.
  • För årskurs F-3 inom Hässleholms kommun rekommenderar vi att vi kommer ut till klassen för att hålla i en presentation om källsortering.
  • Årskurs 4-6 inom Hässleholms kommun passar det bra att komma ut till Vankiva för en presentation och en genomgång av vår återvinningscentral.
  • För årskurs 7-9 inom Hässleholms kommun rekommenderar vi en rundvandring på fjärrvärmeverket.
  • För gymnasium inom Hässleholms kommun rekommenderar vi ett skräddarsytt studiebesök beroende på vilket program eleverna läser. Vi kommer även ut till skolan och håller i en lektion om det önskas.

Studiebesöken är kostnadsfria.

Sortera Mera

Nedan ser ni de lediga och bokade Sortera Mera-dagar för förskolan. Det är endast Sortera Mera dagar som är fasta dagar övriga studiebesök är när det passar i ert och vårt schema.

Hösttermin 2021

September

Tisdagar

Torsdagar

-

2

7

9

Bokad

16

-

Bokad

Bokad

Bokad

Oktober

Tisdagar

Torsdagar

-

Bokad

Bokad

Bokad

Bokad

-

Vårtermin 2022

April

Tisdagar

Torsdagar

Bokad

7

19

21

26

28


-

Maj

Tisdagar

Torsdagar

3

5

-

12

17

19

24

-

Sopsamlarmonster logga

Sopsamlarmonstren är det konceptet vi har tagit fram till förskolor och lågstadiet.

Energismart logga

Energismart är det koncept vi arbetat fram till mellanstadiet och för högstadiet.

Klimatkollen logga

Klimatkollen är det koncept vi har
tagit fram för gymnasieskolorna.