Missvisande siffror om fjärrvärmepriser

Den 14 maj släppte Villaägarna en undersökning om fjärrvärmepriset runt om i landet. Hässleholm listas som den kommun med högst prissättning för fjärrvärme, vilket är missvisande.


Fjärrvärmepriser i Hässleholm

Villaägarnas undersökning som baserar sig på fjärrvärmepriser för 2018 lyfter fram Hässleholms kommun som en av de dyraste i landet, om man är fjärrvärmekund. Det som inte framgår i undersökningen är att Hässleholms kommun har fler fjärrvärmebolag, med olika prisbilder. Hässleholm Miljö är alltså en av flera leverantörer.

I den Nils Holgerssonrapporten som tas fram varje år för att jämföra priser för bland annat fjärrvärme i olika kommuner, hamnar Hässleholm Miljös prissättning istället under medelvärdet. För tredje året i rad kan vi även erbjuda våra kunder oförändrade priser på fjärrvärmen. Detta tack vare kunniga och engagerade medarbetare som bidrar till en effektiv prioduktion, ett väl fungerande underhållsarbete och stabila bränslepriser har vi en stabil prisutveckling på fjärrvärme. Något vi är väldigt stolta över!

Här hittar du mer information om våra priser.