Högt tryck på ÅVC

Just nu är det högt tryck på våra återvinningscentraler runt om i kommunen. Lördag och måndag har vi flest besökare så bäst dag att besöka oss för att undvika kö är tisdag-fredag.  


Högsäsong

Våren är vanligtvis högsäsong för våra återvinningscentraler men i år är det extra många besökare. Det fina vädret kombinerat med att många är hemma med anledning av covid-19 gör att antalet besökare är rekordhögt.


Hjälp oss att minska köerna

  • Om du har möjlighet – besök oss tisdag, onsdag, torsdag eller fredag.
  • Använd våra tjänster – vi hämtar grovavfall (möbler, cyklar, vitvaror m.m.) hemma hos dig. Bor du i villa hämtar vi även farligt avfall, deponi, matfett och textilier. 
  • Packa bilen rätt. Om du har sorterat ditt avfall hemma går det snabbt och smidigt att återvinna ditt avfall på återvinningscentralen.   

Tillsammans skapar vi säkra ÅVC

För att minska smittspridning har vi begränsat antalet besökare som kan vara inne på återvinningscentralen samtidigt. Vi förstår att beslutet kan bidra till längre köer, men hälsan är det absolut viktigaste just nu. Vi håller även ett fysiskt avstånd till dem vi pratar med och ber dig att göra detsamma, allt för att minska risken för smitta.


Tack för din hjälp!