Vi Håller Hässleholm Rent 2019

 

"Hässleholm - 2019-års renaste kommun"

Det hade varit en ganska trevlig rubrik, eller hur? Nyligen presenterade Håll Sverige Rent (HSR) sin årliga kommunranking över de kommuner som arbetat mest och bäst, mot nedskräpningen och för miljömässig hållbarhet. Hässleholm hamnade på en smickrande 10:e plats, mycket tack vare de 4019 skräpplockare som deltog i "Vi Håller Hässleholm Rent" under året. Men det hade väl varit häftigt om vi kunde bli ännu fler 2019 - och om vi kunde bli årets HSR-kommun 2019! 

Hur anmäler man sig?

Nytt för i år är att alla privatpersoner, företag, organisationer osv. anmäler sig till skräpplockningen genom att ladda ned HSR:s app Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skolor, förskolor och ungdomsföreningar kan anmäla sig på HSR:s hemsida och kan då även få material till sin skräpplockning. Alla information för skolor och förskolor finns på vår Skolhemsida.    


Hur går det till?

Kampanjen Håll Hässleholm Rent är till för alla; skolor, förskolor, organisationer, föreningar, privatpersoner och företag. Det finns gott om plats för alla att dra sitt strå till stacken. 

När anmälan är gjord är det bara att ge sig ut på skräpjakt. Vill man rikta in sig på en speciell vecka ska man satsa på vecka 19 eftersom det är Hässleholms officiella skräpplockarvecka. Ni får gärna skicka en bild till oss på Hässleholm Miljö när ni plockar, då kan vi dela med oss av ert engagemang på våra sociala medier.   


2018 var bra - 2019 kan bli bäst

2018 deltog totalt 4019 miljöhjältar i Vi Håller Hässleholm Rent. Det tog oss till 10:e plats på HSR:s kommunranking. 

2019 siktar vi givetvis uppåt, framåt. Gå in och anmäl dig själv, din förening, klass eller ditt kompisgäng. Packa massäcken, ge er ut i naturen och gör Hässleholms kommun till Sveriges renaste. Vi ses där ute! 

Tveka inte att höra av dig med frågor, funderngar, idéer eller skräpplockarbilder till oss på Hässleholm Miljö. Tillsammans kan vi göra gott för vår miljö! Skräpplockarfest

Alla förskolor som deltar i Håll Hässleholm Rent bjuds in till vår Skräpplockarfest.