Vi Håller Hässleholm Rent 2019

 

Snart dags för skräpplockning i kommunen

Årets skräpplockning närmar sig. Med vår, värme och spirande grönska i antågande vill vi så klart även ha en ren miljö att vistas i. Under vecka 19 ger sig tusentals miljökämpar ut i naturen för att plocka skräp - gör det du också! Håll Sverige Rents (HSR) skräpplockning pågår i hela landet och har långtgående traditioner i Sverige. Alla kan hjälpa till och göra en insats för sin lokala miljö.     

Hur anmäler man sig?

Privatpersoner, företag, organisationer och så vidare anmäler sig till skräpplockningen genom att ladda ned Håll Sverige Rents app Skrappen och registrera sin skräpplockning. Det går även bra att anmäla sig via HSR:s hemsida. Skolor, förskolor och ungdomsföreningar anmäler sig sig på HSR:s hemsida. Du hittar mer information för skolor och förskolor på Hässleholm Miljös Skolhemsida.    


Hur går det till?

Kampanjen Håll Hässleholm Rent är till för alla; skolor, förskolor, organisationer, föreningar, privatpersoner och företag. Det finns gott om plats för alla att dra sitt strå till stacken. 

När anmälan är gjord är det bara att ge sig ut på skräpjakt. Vill man rikta in sig på en speciell vecka ska man satsa på vecka 19 eftersom det är Hässleholms officiella skräpplockarvecka. Ni får gärna skicka en bild till oss på Hässleholm Miljö när ni plockar, då kan vi dela med oss av ert engagemang på våra sociala medier.   


2018 var bra - 2019 kan bli bäst

2018 deltog totalt 4019 miljöhjältar i Vi Håller Hässleholm Rent. Det tog oss till 10:e plats på HSR:s kommunranking. 

2019 siktar vi givetvis uppåt, framåt. Gå in och anmäl dig själv, din förening, klass eller ditt kompisgäng. Packa massäcken, ge er ut i naturen och gör Hässleholms kommun till Sveriges renaste. Vi ses där ute! 

Tveka inte att höra av dig med frågor, funderngar, idéer eller skräpplockarbilder till oss på Hässleholm Miljö. Tillsammans kan vi göra gott för vår miljö! Skräpplockarfest

Alla förskolor som deltar i Håll Hässleholm Rent bjuds in till vår Skräpplockarfest.