Återbruka för Musikhjälpen
#mh19

Nu kan vi tillsammans rädda liv. För varje kilo som kommer in i Magnetens återbruksbutik den 10 och 12 december skänker vi 10 kr till Musikhjälpen. Återbruksbutiken har öppet mellan kl. 14-18 


Musikhjälpen 2019

Efter förra årets fantastiska engagemang då hässleholmarna strömmade till Magneten för att återbruka och samtidigt rädda liv väljer vi i år att göra om engagemanget. För varje kg som kommer in i Magnetens återbruksbutik den 10 och 12 december skänker vi 10 kr till Musikhjälpen. Återbruksbutiken har öppet mellan kl. 14-18.

2018 kom det totalt in 593,7 kg i återbruksbutiken under två dagar och det var ett högt tryck i butiken då många kommuninvånare ville vara med och bidra. 


Hur fungerar återbruksbutiken? 

I Magnetens Återbruksbutik kan du byta ut dina gamla saker mot nya. Ta med dig saker som du inte längre behöver eller använder och åk hem med andra saker som du hittat i butiken. Det är second hand med tre stora vinnare: du själv, din plånbok och miljön.  


Förhållningsregler i återbruksbutiken

  • Det är byteshandel, du lämnar in något och byter till dig något annat. 
  • Sakerna du lämnar in ska vara i bättre begagnat skick, alltså hela & rena. 
  • Sakerna du lämnar in kan vara alltifrån kläder till heminredning, böcker och leksaker. Dock ska du enkelt kunna bära allt själv, dvs. vi tar inte emot större möbler.  
  • Vi använder oss utav klippkort där varje varje sak du lämnar in ger en stämpel. Max 10 saker/tillfälle (vi tar gärna emot mer men då får du ingen stämpel för dessa).
  • Magneten ansvarar inte för vilket skick produkterna är i, varor byts i befintligt skick. Varorna är ej funktions- och säkerhetstestade. 
  • Magneten tar inte emot elprodukter  p.g.a. säkerhetsskäl eller sminkprodukter p.g.a. hygieniska skäl. 
  • I butikens gratishörna får man max ta med sig 5 saker/tillfälle.

Hässleholm Miljö och Musikhjälpen

Sedan 2015 har vi på Hässleholm Miljö valt att stötta Musikhjälpen, denna viktiga insats som genom musik och olika engagemang räddar liv!

Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen och under en decembervecka om året sänds det dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd mänsklig katastrof. 2018 skapades 606 337 engagemang och över 50 miljoner kr samlades in till allas rätt att fungera olika. Många privatpersoner, företag, artister, idrottsprofiler m.fl. är med och stöttar på olika sätt och vi på Hässleholm Miljö vill såklart också vara med och bidra.


Tillsammans räddar vi liv!

Datum och tid

Insamling till Musikhjälpen sker tisdagen den 10/12 och torsdagen den 12/12 mellan kl. 14-18.


Adress

Magneten
Väpnaregatan 6 (Norra Skåne-huset)
281 50 Hässleholm

Läs mer om Magneten här