Bild på man i kök som hackar örter

Restaurang och livsmedel

För Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer vi gärna ut till er skola för att prata om hur hållbarhet, avfall och mat på många sätt hänger ihop. Hur är vi klimatsmarta i köket och hur kan du som nyexaminerad bidra med kunskap till din nya arbetsplats?

Vi skulle under en lektion kunna prata om matsvinn, olika förpackningars miljöpåverkan och hur det går att tänka hållbart i ordrar och planering av matsedeln. Vi kan även diskutera hur gäster kan få en knuff i rätt riktning med hjälp av nudging, eller reda ut lite begrepp som ekologiskt, närodlat, klimatsmart och KRAV-märkt. Vi kan även berätta om när förpackningar är bra och hur återvinningen i ett storkök kan göras på bästa sätt.

Exempel på yrkesroller inom Hässleholm Miljö

Vi har inga bagare, kockar eller serveringspersonal på Hässleholm Miljö. Däremot är mat och hållbarhet ofta sammanlänkade!

Exempel på yreksutgångar:

  • Bagare och konditor
  • Kock
  • Servitris eller servitör


Senast uppdaterad: