Bild på en konsert

Estetiska

För Estetiska programmet kommer vi gärna ut till er skola för att berätta om hur vi jobbar mer estetiska inslag som sång, teater, video och bilder för att engagera fler i avfall-, vatten- och hållbarhetsfrågor.

Under en lektion kan vi prata om hur vi gör avfall och vatten till något roligt och lätt att ta till sig på sociala medier och i vårt övergripande kommunikationsarbete mot allmänheten. Hållbarhet handlar till stor del om att få människor att göra annorlunda och ändra sitt beteende. Kultur är en viktig del i det arbetet eftersom det ofta krävs något extra, kanske en riktigt bra film, för att skapa engagemang.

Vi arbetar i stor utsträckning mot förskolor och skolor där vi med hjälp av konceptet Sopsamlarmonster lär barn om sopsortering. I det konceptet ingår material som sånger, bilder och video.

Vi kan även diskutera hur dekor och scenkläder kan återbrukas, att vi tagit fram återvinning i Kulturhusets loger och hur det går att prata om återvinning och miljötänk med framtida arbetsgivare.

Exempel på yrkesroller inom Hässleholm Miljö

  • Kommunikatör

Vi har även hjälp av externa företag där det jobbar art directors, fotografer, grafiska formgivare, spelutvecklare, webbdesigners och webbredaktörer.

Senast uppdaterad: