Energismart årskurs 7-9

Årskurs 7-9

Att vara energismart är att tänka på både miljön och klimatet. För när vi använder mindre energi, går det åt färre av de resurser som vi måste vara rädda om på jorden. Även om vi har till stor del grön energi i Sverige, så är den absolut bästa energin för miljön den som inte går åt!

I framtiden kommer energibehovet att växa - då är det ännu viktigare att samhället blir energieffektivt så att den gröna elen räcker till och vi inte behöver förlista oss på fossila bränslen. Att tänka energismart blir bara viktigare och är viktigt i arbetet med hållbar utveckling.

Olika sätt att vara energismart!

Tänk på att allt är relativt. Det går inte att prata om att vara energismart utan att veta vad som jämförs. En elcykel kräver, till skillnad mot en vanlig cykel, elenergi och kan därför framstå som en energitjuv. Men om den används i stället för en moped eller en bil är den energismart! En LED-lampa drar mindre energi än en glödlampa, men om vi sätter upp tio gånger fler än vi egentligen behöver och dessutom låter dem vara igång dygnet runt är det ändå slöseri.

Vill du boka ett studiebesök?

Vi kommer gärna ut och håller i ett studiebesök eller tar emot studiebesök på Hässleholm Miljö. Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket. Vi har dock färdiga rekommendationer för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket.
Boka studiebesökkeyboard_arrow_right