Bild på äng med sol

Material

För årskurs 4–6 rekommenderar vi att arbeta med Energismart, vi har tagit fram en utmaning "Avfallstrappan" som pågår under höstterminen. Där kan klasserna 4–6 medverka. Klassläraren anmäler klassen genom formuläret nedan, för att sedan arbeta med avfallstrappans olika steg och genomföra de fem obligatoriska övningarna. Därefter ska klassen skapa sin egen avfallstrappa som ställs ut på Hässleholms stadsbibliotek under vecka 49.

En oberoende jury utser vinnaren och vinsten är en utflykt för klassen till Kretseum i Malmö med transport och kost inkluderad.

Utmaningen Avfallstrappan

I lärarhandledningen för avfallstrappan kan du som pedagog läsa hur du arbetar med affischen Avfallstrappan, de fem olika faktabladen och hur utmaningen går till.

Avfallstrappan - Lärarhandledning Pdf, 599.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Till höger hittar du anmälningsformuläret där klassläraren anmäla sin klass att delta i utmaningen. Här nedan ser ni övningarna som är en del utav utmaningen uppdelade efter de fem olika stegen på avfallstrappan, en övning på varje steg är obligatorisk att göra.

2020 års vinnare är Farstorp skola klass 4-6!

Bild på Farstorps skola klass 4-6 avfallstrappa

Juryns motivering: Med stor skärpa, detaljrikedom och kreativitet. Detta är en trappa som tydligt visar hur man ska tänka och prioritera. Det råder ingen tvekan om att det är uppför trappan vi ska gå. Med humor, koppling till nutiden och ett fjärrvärmeverk som lyser upp i vintermörkret är detta ett konstverk som leder oss mot en hållbar framtid. Vinnare av Utmaningen avfallstrappan 2020 är Farstorp klass 4-6!


De fem trappstegen

Gå in och läs mer om de fem olika trappstegen genom att trycka på knapparna.

Minimera keyboard_arrow_right
Återanvända keyboard_arrow_right
Återvinna keyboard_arrow_right
Energiutvinna keyboard_arrow_right
Deponera keyboard_arrow_right

Senast uppdaterad:

Vill du boka ett studiebesök?

Vi kommer gärna ut och håller i ett studiebesök eller tar emot studiebesök på Hässleholm Miljö. Vi anpassar besöket efter vilka ni är och vad ni har för mål med besöket. Vi har dock färdiga rekommendationer för de olika ålderskategorierna, har ni annat önskemål berätta gärna det för oss när ni bokar studiebesöket.
Boka studiebesökkeyboard_arrow_right