Invigning av ackumulatortanken

Hässleholm


Den 7 oktober invigdes vår nya ackumulatortank i Hässleholm med livesänd ljusshow.


Invigning av ackumulatortanken

Efter fyra år står den nu färdig, vår nya ackumulatortanken på fjärrvärmeverket i Hässleholm. 60 meter hög, 20 meter i diameter och med en volym på 15 000 kubikmeter vatten. Med sin höga höjd har ackumulatortanken gett Hässleholm en ny skyline och den går att skåda från stora delar av staden.

– Det har varit en lång resa men nu äntligen är vi i mål, säger VD Sven Carlsson. 2016 påbörjade vi förstudier och planeringen började ta fart. Och nu står vi här. Jag är otroligt stolt över det arbete som utförts, det är många som bör hyllas.

Med anledning av Covid-19 valde vi att hålla en helt digital invigning bestående av en livesänd ljusshow som alla som ville hade möjlighet att följa. 

– Detta är ju en resa som vi har delat med många så vi ser fram emot en kväll där både medarbetare, kommuninvånare, entreprenörer, konsulter, samarbetspartners m.fl. kan vara med och fira tillsammans med oss, säger Sven.


Mer om ackumulatortanken 

Ackumulatortanken byggdes med det stora målet att säkra fjärrvärmeleveransen då den bidrar till en effektivare produktion, en jämnare drift på pannorna, förbättrade miljövärden och en betydligt säkrare fjärrvärmeleverans.

Då vi vill vara med och färga Sverige rosa för att uppmärksamma bröstcancerfonden lyser ackumulatortanken rosa under oktober månad . 

Läs mer om byggnationen av ackumulatortanken.