2022

50 år!

Fjärrvärmens jubileumslogga för att fira 50 år

Fjärrvärmen i Hässleholm fyller 50! Foto: Hässleholm Miljö

50 år med fjärrvärme i Hässleholm! Idag har Hässleholm Miljö cirka 2800 kunder och ett nät som är närmare 20 mil långt, i Hässleholm och Tyringe. Läs mer...

På bolaget arbetar vi ständigt för att förbättra upplevelsen för våra kunder och att ha ett så litet avtryck på klimatet och miljön som möjligt. I år har vi exempelvis, som en av landets första fjärrvärmeleverantörer, tagit fram en EPD (environmental product declaration), en miljövarudeklaration som visar vår fjärrvärmes klimatpåverkan från vaggan till graven. Det ger kunder möjligheten att jämföra oss med andra värmetjänster men det ger även oss själva en tydlig bild av hur och var fjärrvärmen har som störst påverkan på klimatet. Dessa brännpunkter kan vi nu arbeta vidare med för att bli ännu mer hållbara.

För som kommunalrådet Arvid Jönsson sa 1985 ”här ska sparas olja” så fortsätter ständigt resan mot att producera värme och el med så liten påverkan som möjligt. Om 50 år kommer vi garanterat skapa värme genom andra bränslen än vad vi gör idag. Men det är också det som är fjärrvärmens stora förtjänst, den är föränderlig, anpassningsbar och utvecklingsdriven. För dig som kund är den enkel och trygg. För oss som arbetar med den är fjärrvärmen en utmaning som ska förädlas och förfinas. För din och klimatets skull.