Publicerad den:

Återbruk av vitvaror

Lastbil märkts med Begagnade vitvaror hämtar vitvaror

Nu kan vitvaror som kommer in från kommuninvånarna i Hässleholms kommun få nytt liv och fortsätta användas.

Vi inleder samarbete för att återbruka vitvaror

Den 4 april 2022 inleder vi ett samarbete med Begagnade Vitvaror (BVV), Stena Recycling och El-Kretsen för att öka återbruket av vitvaror. Samarbetet innebär att vitvaror som kommer in från kommuninvånarna i Hässleholms kommun nu ska få nytt liv och kunna fortsätta användas.

BVV kommer att hämta vitvaror några dagar i veckan på Vankiva återvinningscentral. Vitvarorna granskas på plats och BVV väljer ut de maskiner som bedöms kan användas igen, direkt elller efter reparation. De vitvaror som inte kan återbrukas kommer till nytta genom att fungerande reservdeler plockas ut, resterande maskiner går vidare till Stena Recycling för materialåtervinning.

- Jag är jätteglad att vi har fått till ett samarbete, säger Daniel Sigurdsson, chef över återvinningscentralerna på Hässleholm Miljö. Vi arbetar ständigt för att kunna klättra i avfallstrappan och ta klivet från återvinning till återbruk. Att förlänga livet på saker bidrar till att vi kan spara på jordens resurser så det känns fantastiskt att vi nu även kan återbruka vitvaror.

Sedan tidigare har besökare på återvinningscentralerna bland annat möjlighet att lämna möbler, glasögon, cyklar, lastpallar och krukor till återbruk.

Stor skillnad för miljön – men ingen förändring för våra besökare
Besökare på återvinningscentralen kommer inte att märka av någon skillnad, vitvaror lastas av precis som vanligt. Skyltar kommer att sättas upp på området för att informera besökare om att deras vitvaror kan komma att återbrukas.

Begagnade Vitvaror (BVV)
BVV är marknadsledande i Sverige på återbruk av vitvaror och dess reservdelar och arbetar för att bidra till ett hållbart samhälle. De vitvaror som BVV säljer vidare går till grossistförsäljning hos återförsäljare. Verksamheten är godkänd av alla berörda myndigheter och organisationer.

Senast uppdaterad: