Publicerad den:

Bästa offentliga webbplats 2021

Hässleholm Miljös skolhemsida, Mitt Avtryck, utsågs till bästa offentliga webbplats på Sitevision Awards 2021.

- Den här webbplatsen är helt rätt i tiden. Det kommer att gynna invånarna i den egna regionen så väl som i hela riket, löd delar av juryns motivering.

- Vi är fantastiskt glada, överraskade och glada, det här var verkligen inget vi förväntade oss. Vårt mål har bara varit att göra miljö och hållbarhet till någonting roligt och lärande, säger Matilda Ehnberg, miljöpedagog på Hässleholm Miljö.

Sitevision är ett av Sveriges största webbpubliceringsverktyg och deras pris, Sitevision Awards, delas ut till webbplatser och intranät som är byggda i Sitevision och som utmärker sig lite extra. SBAB vann kategorin bästa kommersiella webbplats och Rikshem utsågs till bästa intranät. Och Hässleholm Miljö tog hem priset för bästa offentliga webbplats i konkurrens med Arbetsförmedlingen Play, Pliktverket och Eskilstuna kommun.

Hässleholm Miljös arbete med miljöpedagogik, riktad mot förskolor och skolor, har utvecklats under många år och även spridit sig runt om i hela landet. Nytt för i år är en uppdaterad hemsida, som nu alltså prisats.

- Att ta fram en ny hemsida är ett evighetsprojekt som det känns som att man aldrig blir klar med. Vi fokuserade på att göra den enkel, lättnavigerad och lekfull och därefter har vi fyllt den med härligt hållbart innehåll, säger Matilda Ehnberg.

Hässleholm Miljös skolhemsida Öppnas i nytt fönster. kryllar av uppgifter, material och aktiviteter som barn, föräldrar och lärare fritt kan ta del av. Beroende på vilken årskurs man går i finns olika sidor med olika innehåll. För de minsta barnen står de populära Sopsamlarmonstren i centrum och högre upp i åldrarna lutar fokus över mot energi, vatten och hållbarhet.

- Vi försöker utveckla vårt material och vårt erbjudande hela tiden. Tanken är att vi ska kunna erbjuda hållbar pedagogik till barn och ungdomar från förskolan till gymnasiet. Och med det här erkännande i ryggen blir det arbetet bara ännu mer inspirerande, säger Matilda Ehnberg.

Senast uppdaterad: