Publicerad den:

Hässleholms Vatten fortsätter uppmana allmänheten till att spara på vatten

Watering the garden and irrigation concept. Metal threaded end of green plastic hose dripping water on green blurred bokeh background with room for text.

Under sommaren är vattenförbrukningen högre än vanligt. Hässleholms Vatten uppmanar därför allmänheten att fortsätta vara återhållsamma med bevattning så vi inte får vattenbrist i kommunen.

I mitten av juni gick Hässleholms Vatten ut med en uppmaning till allmänheten att spara på vatten och såg då resultat fort. Det vill de tacka kommunens invånare för! Men än är sommaren inte över och nu har förbrukningen stigit igen.

När det är varma dagar under en längre tid och många använder mycket vatten samtidigt riskerar vattenförsörjningen att påverkas. Vattenförsörjningen är ansträngd både i Hässleholm och i kransorterna. Därför uppmanar Hässleholms Vatten alla som har kommunalt vatten om att fortsätta vara återhållsamma med bevattning och fyllning av pooler och badtunnor.

Vårt vatten är det allra viktigaste vi har. Vi behöver alla fortsätta att hjälpas åt så vi inte behöver införa ett bevattningsförbud längre fram.

Länk till pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På sidan Hållbar vattenanvändning finns tips för att spara på vårt vatten

Senast uppdaterad: