Fjärrvärme

För dig som kund

Vi hoppas att du är nöjd som kund hos oss och att fjärrvärmen ger dig ett skönt inomhusklimat och obegränsat med varmvatten! Har du några frågor gällande fjärrvärme är du alltid välkommen att kontakta oss.


Driftinformation via sms

Du vet väl om att du kan få ett sms av oss när det är avbrott i fjärrvärmeleveransen?

Anmäl dig till vår kostnadsfria SMS-tjänst och få driftinformation gällande fjärrvärme.


Byta fjärrvärmecentral - för dig som privatperson

Börjar det bli dags att byta ut din gamla fjärrvärmecentral? När centralen närmar sig 20 år kan det vara bra att byta ut den innan den går sönder. En fjärrvärmecentral håller vanligtvis i många år men blir sliten efter hand vilket kan orsaka störningar i driften.Vi hjälper dig gärna när det är dags att byta! 

Mer information om byte av fjärrvärme-central och priser hittar du här.


Självriskeliminering - för dig som privatperson

För att du som kund ska känna dig extra trygg har vi tecknat en självriskelimineringsförsäkring som är kostnadsfri för dig som kund. Det innebär att om en skada inträffar på ditt värmesystem och skadan omfattas av din hemförsäkring betalar vi din självrisk.

Vad innefattar försäkringen?
Försäkringen omfattar självriskeliminering upp till 5000 kr och gäller i första hand skador som uppstår i fjärrvärmecentralen och/eller värmesystemet (värmeväxlare och värmeelement inklusive rördragningar). Exempel på skadefall är om en ledning springer läck så att golv och bjälklag förstörs eller om huvudledningen går av och orsakar vattenskada på din fastighet. 

Exempel på skadefall som inte omfattas av försäkringen.
• Skador som inte ersätts av Hem- och Villaförsäkring.
• Skador som beror på annat än fel i fjärrvärmenätet, t ex brand, explosion, översvämning, blixtnedslag, storm och frysskador

Hur går det till?
Ta kontakt med oss när du reglerat skadan med ditt försäkringsbolag så hjälper vi dig med resten.

* Självriskelimineringen är gratis för dig som är villaägare. Hässleholm Miljö AB har betalt försäkringspremien för alla villor som är anslutna till fjärrvärmenäten i Hässleholm och Tyringe.