Vårt miljöarbete

Vi brinner för en hållbar framtid

Minimera miljöpåverkan

Vår verksamhet bygger på ett aktivt miljöarbete och ständiga förbättringar för att kunna möta nya mål och strängare miljökrav. Vi arbetar hela tiden för att minimera vår egen miljöpåverkan. Genom att investera i ny teknik och kunskap skapar vi effektivare metoder för att hantera avfall och rena våra utsläpp på bästa möjliga sätt. Vår verksamhet är uppbyggd på att skydda miljön genom att ta hand om avfall på ett miljösäkert sätt och erbjuda miljövänlig fjärrvärme med produktion från förnyelsebara energikällor.

Miljörapportering

Varje år lämnar vi en omfattande miljörapportering till våra tillsynsmyndigheter (Länsstyrelsen gällande avfallsanläggningen i Vankiva och Hässleholms kommun gällande Fjärrvärmeverket).

Naturvårdsverkets sida Utsläpp i siffror är ett svenskt utsläppsregister där det finns information om utsläpp från alla företag som har tillstånd för sin verksamhet och årligen måste lämna miljöredovisning. Hässleholm Miljös utsläpp kan du läsa mer om på följande länkar, Vankiva Avfallsanläggning och Fjärrvärmeverket i Hässleholm.

Våra miljörapporter hittar du till höger på sidan. Kontakta oss gärna för mer information eller frågor angående det miljöarbete vi gör på Hässleholm Miljö.

Våra miljörapporter

Fjärrvärmeverken: 
» Beleverket, Hässleholm
» ​​​​​​​Bokeberg, Hässleholm
» Tyringe
 

Avfallsanläggningen i Vankiva:
»  Vankiva Avfallsanläggning


Visste du att vi kör på solenergi?

Vi har flera elbilar som laddas med el som produceras på våra egna anläggningar genom solenergi, avfall och metangas. Vi har även gasdrivna bilar. Ambitionen är att så många av våra fordon som möjligt ska vara miljöklassade.