Grafisk profil

Logotyp

Symbolen för Hässleholm Miljö AB är tydlig och enkel. Formen är baserad på initialerna H och M, utan liknelser med andra kända varumärken med samma initialer. De gemena bokstäverna h och m skapar en mjuk bild och blir en lek för ögat. Symbolen är positivt laddad, anger en riktning mot framtiden - där kretslopp och energi utgör viktiga beståndsdelar. Genom att binda samma initialerna h och m till en enhet binder vi också samma Hässleholm med Miljö.

Bergström & Co

Användning

En logotyp ska användas där den behövs, varken mer eller mindre. Exempelvis har vi en välkomstskylt med vår logga vid grindarna in till avfallsanläggningen i Vankiva. Efter det ska besökaren vara klar över att han eller hon befinner sig hos oss. Därför ska logo inte användas på skyltar och liknande inne på området.

Däremot ska det användas närhelst det behövs en avsändare. Logotypen finns i ett antal versioner för att passa olika behov. I första hand används loggan med röd form och svart text, men alla de olika logoversionerna finns även i vitt (negativt) och svart som passar där det finns andra färger i bakgrunden eller om något ska tryckas i gråskala.

Proportionerna får under inga omständigheter ändras. Se alltid till att det finns tillräckligt avstånd runt logotypen så att inga andra element eller text stör bilden av logotypen. Den kan placeras på en fotobakgrund men undvik om möjligt röriga bakgrunder.


Vår logotyp

Nedan kan du ladda ner den "vanliga" varianten på logga som visas ovan. Behöver du den i ett annat format eller har frågor kring användandet är du välkommen att kontakta oss.

Vår logotyp för trycksaker
Vår logotyp för digital produktion