Passersystem med bommar

För ökad säkerhet och bättre service

Ett modernt passersystem på återvinningscentralerna innebär att vi kan få ett förbättrat trafikflöde, en ökad säkerhet och bättre kunna planera öppettider och bemanning. Passersystem finns på återvinningscentralerna i Vankiva, Vinslöv och Sösdala. Det kommer succesivt att införas på övriga återvinningscentraler i Hässleholms kommun.  


Så fungerar det

Är du över 18 år och folkbokförd i Hässleholms kommun kommer du in på återvinningscentralen med giltigt svenskt körkort. När du kommer till återvinningscentralen scannar du ditt körkort i en terminal och då öppnas bommen. Saknar du giltigt körkort, är boende i annan kommun eller bedriver verksamhet behöver du ansöka om ett passerkort för att komma in på återvinningscentralen. 

Återvinningscentralerna är gratis att besöka för privatpersoner i Hässleholms kommun medan företag, lantbruk och andra verksamhet betalar för servicen på återvinningscentralerna eftersom den inte ingår i företagsabonnemang. 


Passersystem för privatpersoner

Boende i Hässleholms kommun
Är du boende i Hässleholms kommun men under 18 år eller saknar giltigt körkort behöver du ansöka om passerkort för att kunna besöka återvinningscentralen.  

Boende i annan kommun
Är du folkbokförd i en annan kommun men har renhållningsabonnemang hos oss behöver du registrera dig innan du kan använda ditt  körkort. Saknar du giltigt körkort får du ett kostnadsfritt passerkort av oss.

Ansökan om passerkort och registrering av körkort
Fyll i blanketten som finns till höger på sidan och skicka den via e-post eller post till oss. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. 


För verksamheter 

Passerkort
Har du företag, lantbruk eller annan verksamhet behöver du ansöka om passerkort för att kunna besöka återvinningscentralen. Det gör du genom att fylla i blanketten som finns till höger på sidan och skicka den via e-post eller post till oss. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan. 

Har du en större verksamhet och behöver fler passerkort finns det möjlighet att göra en första beställning med upp till 10 st. kort gratis. Därefter debiteras varje kort 100 kr ex. moms. Glöm inte att märka korten vid beställning så att ni tydligt ser vilket kort det är.  

Fakturering
Ett besök kostar 200 kr ex. moms. Avgiftsbelagt avfall, såsom kemikalier, debiteras utöver inträdet och betalas till personalen på ÅVC. Fakturering kommer att ske månadsvis där du får en samlingsfaktura över samtliga passerkort och besök registrerade på företaget.  

Företagskuponger 
Du som har förbetalda företagskuponger kan få en utbetalning av beloppet. Kontakta kundtjänst för hjälp. 

Fastighetsägare och återbruksverksamheter
Är du fastighetsägare eller bedriver återbruksverksamhet behöver du ansöka om dubbla inpasseringskort. Ett kort med avgiftsfria besök som används de gånger avfall från hyresgäster/återbruk ska lämnas och ett kort då som används då ni lämnar avfall från verksamheten.

Inpassering och passerkort

Privatpersoner
Fyll i blanketten för att registrera ditt körkort eller ansöka om passerkort. 

För dödsbo eller anhörighjälp ska fullmakt fyllas i och tas med till ÅVC.

Verksamheter
Fyll i blanketten för att ansöka om passerkort. 


Vanliga frågor

Mer information om passersystemet hittar du under Frågor och svar.


Förlust av passerkort

Ditt passerkort är en värdehandling med ett specifikt nummer som registreras vid varje besök. Vid förlust av kort är det därför viktigt att kontakta kundtjänst direkt så att kortet kan spärras. Vid beställning av nytt kort tar vi en administrationsavgift på 100 kr ex. moms. 


Så gör du