Informationsmaterial till miljörum

Vi vill att det ska vara möjligt, roligt och framförallt enkelt att källsortera.

Vi kommer under året att inventera alla miljörum och uppställningsplatser för flerfamiljshus och verksamheter i kommunen. Vi vill garantera en hög standard på miljörummen och att där finns möjligheter att sortera ut alla fraktioner.

I samband med detta har vi tagit fram nytt informationsmaterial som ska förenkla i miljörummen. Dekaler som klistras på kärlen,  informationsskyltar som beskriver vilket avfall som ska vara i respektive kärl att sätta på väggen ovanför kärlen och en affisch som visar hur du ska sortera ditt avfall att sätta väl synligt i miljörummet.

Vill ni uppdatera era miljörum eller behöver ni komplettera ert befintliga material?
Nedan finns informationsskyltar att skriva ut (vi rekommenderar er att laminera dem om möjlighet till det finns) och till höger finns källsorteringsaffischen.

Dekaler och affisch kan ni även hämta hos vår kundtjänst i Vankiva. Behöver ni ett stort antal dekaler ber vi er förbeställa detta en vecka innan genom att ringa eller maila vår kundtjänst.

Informationsskyltar

Uppmärkning av miljörum i sommar

Under juni, juli och augusti kommer våra sommarjobbare att arbeta med att märka upp avfallsutrymmen i kommunens flerfamiljshus. På så sätt hoppas vi kunna göra det enkelt och tydligt för de som använder kärlen, boende så som anställda. 

Våra sommarjobbare kommer att vara klädda i varselkläder med Hässleholm Miljö ABs logga. De kommer i mån av plats sätta upp informationsskyltar ovanför kärlen men också byta ut dekalerna på kärlen.

 

 

Klicka på bilden för att få en pdf av affischen.