Magneten

För ökad återanvändning

Sommaren 2018 öppnar vi upp portarna till Magneten – Makerspace, Återbruksbutik och Återvinningspunkt.


Vad är Magneten?

Magneten är samlingsnamnet för en ny verksamhet som drivs av Hässleholm Miljö och RSFI. Under ett och samma tak hittar du Återbruksbutik, Återvinningspunkt och ett så kallat Makerspace. Till Magneten kan du gå för att umgås, fynda second-hand eller lämna saker du inte längre vill ha, återvinna eller laga något som gått sönder men som är för bra för att kastas.


Återbruksbutik

Till Magnetens återbruksbutik kan du komma när du vill fynda second-hand eller bli av med något som du tröttnat på hemma så det kan komma någon annan till glädje. Regeln är att det ska kunna tas i handen, såsom en väska eller en pall. Butiken kommer att vara kontantfri och fungera genom byteshandel.


Återvinningspunkt

Återvinningspunkten ska fungera som ett komplement till återvinningscentralen för dig som bor i lägenhet, inte har tillgång till bil eller bara ska slänga mindre mängder avfall. Hit tar du dig bäst via kollektivtrafik, cykel eller gång då anläggningen inte är anpassad för biltrafik.

Här kommer du kunna lämna mindre mängder av de flesta typer av avfall, såsom förpackningar, farligt avfall, el-avfall, skrot, wellpapp, rena massor, textil och batterier.


Makerspace

I Makerspace-delen av Magneten har du som besökare möjlighet att vara kreativ och skapa eller laga saker som du själv tagit med dig eller bytt till dig genom återbruksbutiken. Här kan du laga en söndrig tröja, tillverka smycken eller måla om ett gammalt bord.


Adress

Magneten
Väpnaregatan 6
281 50 Hässleholm


Karta


Om Magneten

Magneten drivs av Hässleholm Miljö och RSFI som är ett projekt finansierat av Europiska socialfonden. Målet är att Hässleholm ska klättra uppåt i Avfalls-
trappan och öka återanvändningen i kommunen.