Vi Håller Hässleholm Rent 2018

Skräpplockardagar

Vad innebär kampanjen "Vi Håller Hässleholm Rent"?

Varje vår anordnar Håll Sverige Rent en aktion mot nedskräpning genom kampanjen Vi Håller Rent . Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 934 hjältar runt om i landet!

Hur anmäler man sig?

Från och med den 12 februari kan du anmäla dig till årets Håll Sverige Rent-kampanj. Anmälan gör du här. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents soppåsar. Vecka 15 kommer påsarna till oss på Hässleholm Miljö. Har ni möjlighet att hämta materialet här blir vi glada - hör av er annars så försöker vi lösa det! 


Hur går det till?

Kampanjen Håll Hässleholm Rent är till för alla; skolor, förskolor, organisationer, föreningar, privatpersoner och företag. Ju fler vi är desto bättre.

Efter anmälan ger ni er ut någon eller några dagar för att plocka skräp. Vi rekommenderar att ni gör det någon gång i april eller maj då Håll Sverige Rents skräpplockardagar pågår i hela Sverige. Ni får gärna skicka en bild när ni plockar så vi kan dela med oss av ert engagemang på våra sociala medier.   


3055 st miljöhjältar i Hässleholm

2017 deltog totalt 3055 miljöhjältar i Vi Håller Hässleholm Rent och såg till att kommunen blev finare och betydligt mycket renare. Bra jobbat! Men, vi kan bli fler, många fler!

I Hässleholms kommun hittar vi privata aktörer, föreningar, företag, familjer, intresseorganisationer, hjälporganisationer och förskolor och grundskolor med över 8000 barn och ungdomar. 2017 kom Hässleholms kommun på plats 53 av de 284 kommuner som deltog i kampanjen. Nu ser vi till att tillsammans göra Hässleholm till Sveriges renaste kommun

 

 

Lämna in statistik

Vi håller Hässleholm Rent - företag

Inbjudan till företag och föreningar

» Inbjudan till Håll Hässleholm Rent för dig som har företag eller är engagerad i någon förening.Skräpplockarfest

Alla förskolor som deltar i Håll Hässleholm Rent bjuds in till vår Skräpplockarfest.


Tävling för alla företagare

I år bjuder vi in alla verksamheter i Hässleholms kommun att delta i en Skräpplockartävling med chans att vinna en intressant föreläsare som kommer ut till er arbetsplats. Priset som årets Vi Håller Hässleholm Rent-företag delas ut på vårt City Plock under vårmarknaden den 28 april.

Det enda ni behöver göra är att anmäla er till kampanjen Vi Håller Rent, samla ihop kollegorna och gå ut och plocka skräp en eller flera dagar. Ju fler ni är desto bättre är det för miljön. Av erfarenhet vet vi att det är en bra friskvårds- och samarbetsövning!