Arkiv

Kategorier

Fyrfackstunnor

I oktober 2016 går avtalet med vår insamlingsentreprenören Reno Norden ut och insamlingen planeras i samband med det att förändras. Alla villahushåll får sina säckar, hinkar och soptunnor ersätta av två stycken nya tunnor med fyra fack i varje. 

Uppställningsplats
De nya tunnorna har en bredd på 765 mm, ett djup på 850 mm och en höjd på 1097 mm och rymmer 370-liter. Vi rekommenderar en uppställningsplats med en bredd på 1, 80 meter och ett djup på 1, 20 meter för att få ordentligt med plats utan att hjulen hakar fast i varandra.

Varför sker förändringen?
Majoriteten av invånarna i Hässleholms kommun är duktiga på att sortera sina sopor. Vi har dock fått synpunkter på att säckarna tar plats och hämtas för sällan, att hinkarna blåser iväg och att fåglar sprider ut innehåller på marken. Hinkarna är även svåra för chaufförerna att se. Vi har en fantastisk service men behöver förenkla insamlingen. De två nya soptunnorna som varje villakund ska få kommer att kunna samla in samtliga fraktioner. Det gör det både enklare för dig som kund att sortera och underlättar hämtningen för oss!