Vad kostar det?

För en- och tvåbostadshus kostar ett renhållningsabonnemang 2 375 kr/år.

För fritidshus är kostnaden 1 750 kr/år.
Hämtning sker under perioden mitten av april - mitten av oktober.

 

Detta ingår

Två stycken 370 liters kärl med vardera fyra fack, s.k. fyrfackskärl, samt 2 st påhängsboxar.

För en- och tvåbostadshus ingår 160 st matavfallspåsar/år och för fritidshus ingår 80 st matavfallspåsar/år.

 

Gemensamt abonnemang

Om man har väldigt lite avfall finns möjligheten att två, eller flera, närliggande fastigheter kan ha ett gemensamt abonnemang - då får man också en lägre kostnad. Den möjligheten finns även för fritidshus. Blankett för ansökan om gemensamt abonnemang finns att ladda ner här.

 

Fakturaförklaring

Din faktura för renhållning är uppdelad i grundavgift, rörlig avgift och eventuella avgifter för tilläggstjänster. Mer information om vad som menas med de olika avgifterna hittar du i Avgifter för renhållning 2017

Om fastigheten inte används kan ansökan göras om uppehåll i hämtning av avfall . Ansökan lämnas till Miljökontoret på Hässleholm kommun.

Fullständiga priser och tilläggsabonnemang hittar du i Renhållningstaxa i Hässleholm (pdf).

  Vad kostar det?

  Anslutning och installation

  När du som villaägare har bestämt dig för att byta till fjärrvärme vill vi göra det så enkelt som möjligt för dig. Hässleholm Miljö erbjuder alla nya kunder en helhetslösning för fjärrvärmen där vi löser allt det praktiska åt dig. Mer information om helhetslösningen hittar du till höger på sidan.

  Du kan även välja att själv kontakta en leverantör för installation. Då betalar du en anslutningsavgift till oss som vid förtätning ligger på 25 000 kr. I övriga fall beräknas anslutningsavgiften individuellt. 

  Årliga värmepriser 

  För en- och tvåbostadshus består fjärrvärmepriset av en fast avgift och en energiavgift. Mer information hittar du i prislistan nedan.

  Fjärrvärmepriserna är oförändrade för 2017. Prislistan för 2016 gäller även för 2017.

  Prislista för 2016 taxa 10
  Prisjämförelse fjärrvärme (2016) enligt EIFS 2009
  Avtalsvillkor(konsument)

  Husarbete/ROT-avdrag
  Privatpersoner kan få skattereduktion på arbetskostnaden för att gräva ner fjärrvärmeledningar till bostaden. Fjärrvärmen ska vara avsedd för bostaden och arbetet ska utföras på tomten till bostaden. Storleken på ROT-avdraget bedöms individuellt för varje anslutning. Det går även att få ROT-avdrag för installationen av värmeväxlare.
  Läs mer om Skatteverkets regler för ROT-avdrag

   

  Vad kostar det?

  Nedan hittar du prislistan för att lämna avfall på Hässleholms Kretsloppscenter samt de allmänna villkoren. Villkoren innefattar även sorteringsanvisningar. 

  Vid frågor angående prislistan eller villkoren är du välkommen att kontakta oss på 0451-26 82 00.